Moped (AM / Klass 2)AM (EU-moped)

Utbildningen består av 4 teorilektioner och 4 körlektioner (Totalt 12 timmar), exklusive tid för övningsfrågor som görs på nätet (Elevcentralen), och som bör klaras av med godkänt resultat.


Teorin syftar till att skapa förståelse och kunskap om de regler och bestämmelser som gäller vid körning i trafik. Vi diskuterar, tittar på filmer och försöker tillsammans analysera olika situationer som ofta förekommer på våra vägar. 

 

Körningen består av följande moment:


    • Under första momentet tränar du balans, styrning och bromsning. De kunskaperna får du sedan tillämpa i lugn gatumiljö.

    • Andra avsnittet ger dig kunskaper om placering, samt trafikreglerna och tillämpningen av dessa i stadstrafik.

    • Under tredje avsnittet tränar du på avancerad stadstrafik och landsvägskörning.

    • Det fjärde och sista steget i utbildningen är en utbildningskontroll.

  

Du får börja övningsköra på trafikskolan när du har fyllt 14 år och 9 månader.

 

 

 

Klass 2 moped

Utbildningen består av totalt 10 timmars teoriundervisning, exklusive tid för övningsfrågor som görs på nätet (Elevcentralen), och som måste klaras av med godkänt resultat.


Teorin syftar till att skapa förståelse och kunskap om de regler och bestämmelser som gäller vid körning i trafik. Vi diskuterar, tittar på filmer och försöker tillsammans analysera olika situationer som ofta förekommer på våra vägar.


Efter kursen skall ett teoretiskt prov avläggas på trafikskolans datorer, där minst 28 rätta svar krävs av totalt 35 frågor.
Se vår prislista!